2008-08-12 11:52:00
może umarły ze śmiechu?
2008-08-13 00:02:14
nie sądzę, one żyły już drugim życiem - same łaziły po talerzu...
2008-08-13 09:56:15
czy w jakimś kierunku?
2008-08-18 23:47:38
a różnie.... raz z prawa na lewą, a raz na lewą z prawa. No i tak właśnie chodziły - oczopląsu można dostać choć łeb niebywale trzeźwy...
2008-08-19 19:41:30
z upieczonych (40 min) bakłażanów i papryk ściągnąć skórkę, pokroić w paski, skropić oliwą posolić; osobno sosik z gęstej śmietany albo jogurtu albo dobrego serka homo z wyciśniętym czosnkiem
mniam!
2008-08-24 00:01:29
Spróbujemy... ...
2008-09-04 14:03:03
Mojito (czyt. mohito) – koktajl alkoholowy, pochodzenia kubańskiego na bazie białego rumu o orzeźwiająco słodko-kwaśno-miętowym smaku. Podstawowymi składnikami są:
biały rum
syrop cukrowy lub brązowy cukier trzcinowy
limonka
świeże liście mięty
woda gazowana
kruszony lód.
Limonkę pokroić na 8 części. 3-4 części wrzucić do szklanki. Dodać garść liści mięty (7-8 dużych), cukier trzcinowy lub syrop cukrowy i ugnieść wszystko razem, aż poczujemy aromat mięty (jeśli korzystamy z syropu cukrowego, dodajemy po ugnieceniu). Szklankę dopełnić kruszonym lodem, nie w kostkach (lód można ukruszyć np. zawijając w ściereczkę i używając młotka). Wlać 40 ml rumu, polecany biały, dopełnić wodą gazowaną (unikać mineralnej o wyraźnym aromacie) i zamieszać długą łyżką lub dodać mieszadełko. Dekorujemy gałązką mięty i cząstką limonki. Pić przez słomkę.
2008-09-04 21:26:02
a poważniej, jest to dobre, ale wolę coś ostrzejszego w smaku, np. nabrać w strzykawkę 10 cm spirytusu, wstrzyknąć w pomarańczę i niech trochę poleży.
2008-09-05 11:10:44
chyba nie poleży zbyt długo....
jakie jest minimum?
mojito może być ostrzejsze: mniej cukru, więcej limonki i %
2008-09-05 23:00:48
przynajmniej pięć minut musi, ale można już po pięciu sekundach... i zamiast 10 wziąć 100 cm3 - wtedy w ogóle nie musi leżeć...
2008-09-05 23:32:32
wtedy, to legnę ja
2008-09-06 11:19:49
a na długo?
2008-09-06 15:19:37
to zależy...