Forum klubowe

Wypowiedz się na forum.
Wróć do klubu »

*Klub KULINARIA* -> Jedzenie...
Profil
2009-03-23 18:43:34
Jemy czasem w biegu,czasem niezdrowo,czy też z wielkim apetytem,ale jemy.Co takiego jeść lubicie najbardziejpytanie?
Profil
2009-06-25 21:38:44
modne sa tzw , lunch i brunch . Ludzie zabiegani jedza czesto saltki komponowane np, drilowany kurczak , pokrojony zapiekany z grzybami moga byc pieczarki , i swieze liscie szpinaku oraz orzechy . a do tego salata z sezonowymi jarzynami . Ja osobiscie polecam , szpinak , lekkie ryby z jarzynami , sorbety i koktajle owocowe ,. Takie kompozycje syca a zarazem sa lekkie i szybkie .
2009-11-11 16:02:08
Nic tu sie nie dzieje.Ostatnio robiłam pyszną sałatke.Zaparzyłam szklanke kaszki kuskus gdy wystygła pokroiłam do tego:pomidora,ogórka,papryke,czerwona cebulke,jajko,przyprawiłam to wszystko delikatnie przyprawami oraz spora ilość majonezu.W moim przypadku jest to majonez kętrzyński{najlepszy na swiecie}.Wszystkie składniki w ilosci jaką kto potrzebuje.Sałatka jest naprawde super.
2009-11-11 18:13:42
Witaj Aniu ja spewnoscią wyprubuje Twoją wersje.Zachecam do wymiany przepisów.W przyszłosci to zaprocetuje dobrze mieć jakiś wyprubowany przepis na wypadek niezapowiedzianych gosci.Pozdrawiam.
2009-11-11 19:23:27
Nie żebym sie spodziewała gosci tak tylko.Tu sie nic absolutnie nie dzieje.Pozdrawiam :)
2009-11-11 21:00:42
chyba muszę coś przegryźć :)
Profil
2010-10-28 20:50:55
znam świetny przepis na ciasto bez pieczenia
Profil
2010-10-28 22:48:29
2 budynie śmietankowe ( zagotować w 2 szkl. Mleka)
2 masła roślinne małe
1,5szkl cukru pudru
3 żółtka
Po wystygnięciu wszystko zmiksować


Biszkopty okrągłe
Płatki migdałowe
2 słoiki dżemu porzeczkowego czarne
Sok z czarnej porzeczki +wódka lub spirytus do namoczeni biszkoptów
Nakładamy:
Biszkopty
Krem
Dżem
Migdały i od nowa :)
Profil
2010-10-28 22:51:27
a tu masz z budyniem:
Polecam to ciasto super smakuje :)

Ciasto:
40 dag mąki
20 dag margaryny
4 łyżki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 żółtka
2-3 łyżki śmietany
Beza:
8 białek
szklanka cukru
4 łyżeczki mąki ziemniaczanej
orzechy włoskie
Krem:
1 1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka mąki pszennej
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
4 żółtka
1/2 kostki masła
1/2 kostki margaryny
1 słoik powideł


Zarobić ciasto. Podzielić na 2 części. Każdą część rozłożyć na osobnej prostokątnej blaszce o wymiarach 25 na 36 cm. Ciasto ponakłuwać widelcem, posmarować powidłami.
Z podanych składników zrobić bezę. Podzielić na 2 części i rozłożyć na surowych plackach. Posypać rozdrobnionymi orzechami. Każdy placek piec około 35 minut w temperaturze 150 st. C.
Szklankę mleka zagotować. W reszcie mleka rozmieszać mąkę i cukier. Ugotować budyń, ostudzić. Utrzeć masło z margaryną i żółtkami, następnie dodawać po trochu budyniu.
Upieczone i ostudzone placki przełożyć kremem.
aha polecam powidła śliwkowe, ale mogą też być jabłuszka takie na szarlotkę.
Profil
2010-10-29 09:37:10
Tak. Jestem pomocą domową :)
Profil
2010-10-29 09:42:05
Albo drogową, sam już nie wiem...
Profil
2010-10-29 09:49:08
Stałem w długiej kolejce po talenty, ale dla mnie zabrakło.
Profil
2010-10-29 09:56:22
ma bardzo wiele...przez żołądek do serca :)
Profil
2010-10-29 10:02:31
Już podałem - to pychotka :)
Profil
2010-10-29 10:09:52
Dobrze, no to czekam na przepis.
Dodaj komentarz
uśmiechmrugnięcieduży uśmiechhahahaneutralnypłaczęsmutnyProllnie powiemzłyszoknieups!obrażonyźledo baniOKbrawopapa?!ustakwiatekdziękizawstydzonyrotflciszacałuszakochanypocieszeniebuziakiszampan
Wypowiadają się na forum